BATMAN / MERKEZ - Şehit Öğretmenler Ortaokulu

Kitap Okuma Noktasını Ziyaret Ettik

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü Kutlu Olsun

Ara

Okulumuzdaki öğrencilere 'Bağımlıkla Mücadele' eğitimleri kapsamında Rehberlik Servisi tarafından seminerler verilmiştir.

Okulumuzun Özel Hedefleri kapsamında yer alan Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili bilgilendirilip broşürler dağıtıldı.

Bununla birlikte Tütün Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam konuları da ele alındı.Bu konularda sorun yaşayan öğrencilerin neler yapması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.

Ara

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen "En İyi Narkotik Polisi; Anne" projesi kapsamında okulumuzda velilerimize yönelik seminer gerçekleştirildi. Katılım sağlayan velilerimize ve eğitmenlere teşekkür ederiz.

Ara

İl Sağlık Müdürlüğünden gelen uzmanlar tarafından okulumuz kız öğrencilerine Ergenlik Dönemi ile ilgili sunum yapıldı.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle okulumuz öğrencilerine bilgilendirici videolar izletilerek bilinçlenmeleri sağlandı.

Ara

OECD'nin 81 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiği PISA 2022 raporuna göre Türkiye, on yıldan uzun bir süre boyunca çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkeden biri oldu. PISA'ya katılan ülke sayısı artarken Türkiye; matematik, fen ve okuma becerilerinin ölçüldüğü her üç alanda da sıralamasını yükseltirken üç alanda da tüm ülkeler ortalamasının üstünde yer aldı. Türkiye, PISA 2022 sonuçlarında matematik alanında 2018 ile hemen hemen aynı puanı alırken, fen okuryazarlığı alanında daha yüksek puan elde etti, okuma becerilerinde ise daha düşük performans gösterdi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz 7-A sınıfından Tuğba ATEŞ, 7-C sınıfından Asmin YALÇIN ve 7-G sınıfından Ecrin GÖZCÜ'nün ekip olarak hazırladıkları YEMEKLER SÖZLÜĞÜ isimli özgün çalışma yayında.

Cumhuriyetimizin 100.yılı okulumuzda çeşitli etkinliklerle ile kutlandı.

Kulüpler Yarışı

May

Okulumuz Matematik Öğretmeni Serdar HARMAN danışmanlığında Öğrencimiz Mustafa CASIM tarafından hazırlanan 'Göçmen Öğrencilerin Gözüyle Suriye ve Türk Atasözü ve Deyimlerdeki Ortak Değerler' isimli projemiz Van Bölge Finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Öğretmenimiz ve Öğrencimizi tebrik eder başarılar dileriz.

May

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında okulumuzda Türkçe Öğretmenlerimizin koordinesinde Slogan Yarışması düzenlenmiştir. Yarışma

1. Nuda TANYOL

2. Gülbanu KARADAĞ

3. Sümeyye ASLAN şeklinde sonuçlanmıştır. Türkçe Öğretmenlerimizi , Dereceye giren öğrencilerimizi ve yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tarık SAL okulumuza davet edilerek bilgilendirme semineri vermiştir.

May

Okulumuzun atletizm takımı ilimizi temsil etmek üzere Bölge Finaline katılmak için Mardin'e gitti. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Okul sporları kapsamında gerçekleştirilen Dart turnuvası Sıralama Serisinde yarışan öğrencilerimizden  Ayşenur GÖZCÜ  il 1.si , Beyza ÇİÇEK il 2.si oldu. Öğrencilerimizi ve bu başarıda katkıları olan Beden Eğitimi Öğretmenleri Tuba ŞAHİN ve Mehmet BULUT öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.